Mūsų restorano idėja – pristatyti Jums išskirtinius paukštienos patiekalus, kuriuos gaminame pagal istorinius prancūzų virtuvės receptus, su mūsų variacijomis ir meile geram maistui.
Jei Prancūzijoje siūloma paragauti vištienos ar kitos paukštienos – jokia staigmena ar paslaptis. Nuo seno prancūzai mėgo laukinių ir naminių paukščių mėsą, būtent: putpelių, fazanų, kurapkų, povų, žąsų, ančių, vištų ir balandžių. Prabangų pietų stalą dengė ne tik karaliams, bet ir dvasininkams. Nė viena šalis kaip Prancūzija neinvestuoja tiek daug laiko į laisvai auginamą naminį paukštį. Dar Šarlio de Golio valdymo metais, kai alkaną Europą reikėjo aprūpinti maisto produktais, o paukščiams auginti pramoniniu būdu trūko vietos, buvo prisimintas senas Napoleono laikais populiarus paprotys auginti viščiukus pušynuose – tai daroma ir šiandien. Mat atviroje teritorijoje naminiai paukščiai laisvai juda, o jų gyvenimo sąlygos 100 procentų atitinka natūralią aplinką. Prancūzų išskirtinis bruožas – valgymą paversti menu. Sekdami prancūzų paukštienos gaminimo tradicijomis, ir mes, vadinamieji „prancūzai“, nelygu koks bus patiekalo skonis, visada stengiamės įdėti kažką savo, labai skanaus ir dar neragauto.
Jeigu kartais nepamiršite paklausti apie vietinį vyną – pasakai nebus galo! Ir nieko nuostabaus, juk prancūzų virtuvė neįsivaizduojama be natūralaus baltojo ir raudonojo vynuogių vyno, tiekiamo prie kiekvieno patiekalo, o ypač prie paukštienos. Čia vyno pagaminama ir suvartojama daugiausia pasaulyje. Vyno mėgėjai iš visų kraštų plūsta į Prancūziją grožėtis vynuogynais ir mėgautis išlaikytu vynu, o jo – tikro ir stebuklingo – atsivežėme ir mes.
Beje, ar žinote, kad kulinarija ir vynas prancūzams yra neatsiejama gyvenimo dalis – svarbi kaip ir meilė – puoselėjama iki šiol...
„Prancūzai“
Dienos meniu dar nepaskelbtas.
Jei šiandien darbo diena, tai padarysime netrukus.
Ačiū, kad pietaujate pas mus.
*Darbo metu restorano administratoriai susisiekia labai operatyviai.